Skip links

WFEA

World Federation of Equestrian Archery

WFEA célja

A WFEA célja, hogy eszközként szolgáljon a lovasíjászat olimpiai sportként való elfogadásához azáltal, hogy egyesíti a különféle kulturális és történelmi háttérrel rendelkező lovasíjászokat, harmonizálja a kialakult stílusokat és szakmai útmutatást nyújt.

A modern lovasíjászat alapja a Kassai Lajos által kifejlesztett eredeti Kassai szakmai képzési- és versenyrendszer, amely több mint három évtizede van használatban, és Magyarországon egyetemi szinten aktívan oktatják. A WFEA hozzáférést biztosít ehhez a rendszerhez minden érdeklődő számára, és ezáltal kibővíti a lovasíjászok lehetőségét csatlakozni a rendszerhez, nyomon követővé teszi saját fejlődésüket képességeik tesztelésével az egységes versenypályákon, és lehetőséget biztosít összehasonlítani eredményeiket a világ többi lovasíjászának eredményeivel. .

A WFEA központja a svájci Lausanne-ban található, az olimpiai sportok központjában, és egy öt főből álló nemzetközi testület irányítja. Az igazgatóság tagjai aktív lovasíjászok az Egyesült Államokból, Dél-Afrikából, Franciaországból, Svájcból és Magyarországról.