Skip links

Kassai-völgy

"A völgy nemcsak a Mesternek adott otthont, hanem az általa létrehozott ősi alapokon nyugvó harcművészetnek, a lovasíjászatnak és a népvándorlás kori kultúra számtalan tárgyi és szellemi emlékének is."

A völgy bemutatása

“A völgy, amibe berohantunk, egy zsákutcában végződött. Nincs tovább, a lónak már nem volt hova mennie, hacsak nem akart a meredek dombra felrohanni. Tőle teljesen szokatlan módon nyugodtan állt, én pedig próbáltam valamihez hasonlítani azt, amit éreztem. Ilyet csak akkor érez az ember, ha megtalálja helyét a világban. Hát én megtaláltam, ez az én völgyem. Ha kinyújtom karjaimat, szinte elérem oldalait, nem látok ki belőle, és engem sem láthat itt senki. Egy világ a világban, egy Kárpát-medence a Kárpát-medencében. Nincs túl közel és nincs túl távol, nem kicsi és nem nagy, és van benne egy hatalmas pozitív mágnes, melynek lelkem a negatív pólusa. Naponta vissza kellett térnem, mígnem ideköltöztem és otthonommá vált.“
Részlet Kassai Lajos “Lovasíjászat” című könyvéből

A völgy  nemcsak a Mesternek adott otthont, hanem az általa létrehozott ősi alapokon nyugvó harcművészetnek, a lovasíjászatnak és a népvándorlás kori kultúra számtalan tárgyi és szellemi emlékének is.
A 180 éves eredeti kazak jurta, a múlt hangulatát idéző Makovecz-stílusban készült épületek és őshonos állataink szinte valamennyi képviselője ma már lakója a Kassai-völgynek.
Kassai Lajos egyik alapmottója a “Tartsd a jószágot természete szerint” környezete teljes egészére kihat. A szabad tartás és  a völggyel teljes harmóniában élő állatfajok sokasága határozzák meg a Kassai-völgy hangulatát, amely fennállása óta (1988) a látogatók és a tanulni vágyók sokaságát vonzza.
Kalo Jenő TV, 2019

A Hely Szelleme

Házirend

Kérjük, a házirend szabályait maradéktalanul tartsák be!

A SZABADON LEGELŐ ÁLLATOK MEGKÖZELÍTÉSE TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES!

A VÖLGYBEN DOHÁNYOZNI TILOS!

 

A VÖLGYBEN FELVÉTELEKET KÉSZÍTENI A RENDEZVÉNYEN ENGEDÉLYEZETT, ÉS SZABADON TERJESZTHETŐ

A TÖRTÉNELMI ÍJJAL RENDELKEZŐK A BIZTONSÁG SZIGORÚ SZABÁLYAIT BETARTVA HASZNÁLHATJÁK A SZÁMUKRA KIJELÖLT PÁLYÁKAT.


A VÖLGYBE KUTYÁT VAGY EGYÉB ÁLLATOT BEHOZNI TILOS!