Skip links

VERSENY- ÉS RÉSZVÉTELI SZABÁLYOK

Mónus József versenykiírása

Mónus József versenykiírása

Íjászfoci

Helyszín: íjászfoci-pálya

Egyszerre két 3 fős csapat játszik. Kötelező a védőszemüveg használata. A használható íjak maximális húzóereje 30#. A meccseket bíró irányítja.

Íjászfoci

Íjászok csatája

Helyszín: külső lovarda

Egyszerre két 4 fős csapat játszik.Védőmaszk használata kötelező, amit a játéktéren a játék közben sem szabad levenni. A használható íjak maximális húzóereje 30#. A meccseket bíró irányítja

Pneumatikus cél

Helyszín: fedeles lovarda

A pályán szétszórva 12 db 30 cm átmérőjű, lábon álló polifoam korong cél van elhelyezve. A célok maximális távolsága 15 méter. A célok szabályos időközönként fordulnak az íjász felé, és egy bizonyos ideig adnak célképet. A célok véletlenszerű sorrendben fordulnak be. Kategóriák: tegezből töltő és lovasíjász /a nyilakat a markolathoz fogó/

Pneumatikus cél

Gyorslövő verseny

Helyszín: pagoda környéke

A cél a 90 cm átmérőjű lovasíjász lőlap, 3-2-1 pontos osztással. A cél távolsága felnőtteknek 20 méter, 14. év alatt 15 méter. A lövések leadására 25 másodperc áll rendelkezésre, ez alatt korlátlan számú vessző kilőhető, az elért pontokat számoljuk. Kategóriák: tegezből töltő és lovasíjász /a nyilakat a markolathoz fogó/. Kategóriánként a 4 legjobb kerül a döntőbe, ahol egyenes kieséses rendszerben küzdenek a dobogós helyezésekért.

Gyorslövő verseny

Koronglövés

Helyszín: külső lovarda

A 30 cm átmérőjű polifoam korongokat gép dobja, előre beállított, egyenletes tempóban. A lőtávolság 10 méter. A gép 15 db korongot képes dobni, így a körönkénti maximális elérhető találat 15.

Koronglövés

Táv-céllövés a Nyílzápor céljaira

Helyszín: domboldal

A Nyílzápor egyben egy nagy táv-céllövő verseny is lesz. A 100 db egyedi, csak a Nyílzáporra készült, embernagyságú polifoam célra fogunk lőni. Akik szeretnének részt venni a versengésben, azoknak íjászonként 15 db saját nyíl szükséges /jól olvashatóan, latin betűkkel felírva rájuk az íjász neve/.
A gyakorlatban egyszerre maximum 30 íjász vehet részt. Egy körben a lehetséges lövésidő 30 perc. Kizárólag a gyakorlatot felügyelők utasítására és engedélyével lehet lőni és a vesszőket kihúzni/összeszedni. Lőtávok: 50-90-120 méter.

Embernagyságú polifoam célok