Skip links

Felelősségvállalási nyilatkozat

„KÖZÖS ÍJÁSZAT A KASSAI-VÖLGYBEN A 907-ES POZSONYI-CSATA EMLÉKÉRE”

Jelen regisztrációs felület  kitöltésével jelzem, hogy részt kívánok venni az alábbi íjász eseményen.:

ESEMÉNY

„KÖZÖS ÍJÁSZAT A KASSAI-VÖLGYBEN A 907-ES POZSONYI-CSATA EMLÉKÉRE”

HELYSZÍN

Kaposmérő, Kassai-völgy

 

IDŐPONT

2022. augusztus 6.

 

HÁZIGAZDA

Kassai Lajos

SZERVEZŐ

Faragó Csaba

Regisztrációmmal kinyilvánítom, hogy a részvételi feltételeket ismerem, az azokban megfogalmazottakat, valamint az íjászatra vonatkozó általános etikai- és biztonságtechnikai elveket magamra nézve kötelezőnek fogadom el. A részvétel baleseti kockázatával tisztában vagyok. A rendező által meghatározott, az adott alkalomra és helyszínre vonatkozó biztonságtechnikai és egyéb szabályokat ismerem és betartom. Sem a személyem, sem a tizedem  által esetlegesen okozott, vagy elszenvedett sérülésért, személyi, vagy vagyoni kárért, a szervezőket vagy a házigazdát felelőssé nem teszem, kártérítési igénnyel feléjük nem lépek fel. Tudomásul veszem, hogy a gyakorlatban csak és kizárólag az előírt ruházatban és felszereléssel vehetek részt. Vesszőt az idegre csak vezényszóra helyezek, az íjat kizárólag vezényszóra és a cél irányába tartva úgy húzom ki, hogy egy vétlen oldás másban kárt ne tehessen. Az oldást csak vezényszóra, a megjelölt irányba célozva hajtom végre. Tizedemen belül, és tizedemmel, csak a megengedett, a Nyílzápor gyakorlatában rögzített mozgásokat hajtom végre.

Kiskorúaknál az „aláírás” rovatot a felügyeletükkel megbízott felelősségvállaló személy tölti ki! Egyéni jelentkezést csak 18. életévét betöltött személytől fogadunk el. 18 év alattiak csak tizedben jelentkezhetnek, amelyben legalább egy 18 év feletti személynek, mint felelősségvállalónak kell szerepelnie. A Nyílzápor gyakorlatban való részvétel alsó korhatára a betöltött 14. életév, amelyet a rendezők kérésére diákigazolvány felmutatásával kell tudni igazolni a helyszínen!

  • Az együtt lövésben résztvevők számára a korhű viselet NEM kötelező, de szívesen látott!
  • Az együtt lövésben történelmi- és reflex íjakkal lehet részt venni.
  • Az együtt lövésben résztvevő (előzetesen visszaigazoltan regisztráló) íjászok számára a belépés a Kassai-völgybe a normál nyílt napi díjszabás szerint történik, azaz 14-60 éves korig 2000 Ft/fő, 14 alatt és 60 év felett 1500 Ft/fő.

Akik az íjász programokon is részt szeretnének venni, azoknak „aktív” jegyet kell vásárolniuk 4.000 Ft-ért.

  • Az együtt lövésben való részvételhez íjászonként 7db saját nyíl szükséges (jól olvashatóan, latin betűkkel felírva rájuk az íjász neve)
  • A lovasíjász is íjász, csak lóra ült. Ennek jegyében ízelítőt adunk a Kassai Lovasíjász Iskola íjász-képzési gyakorlataiból. A próbákban minden saját íjjal rendelkező íjász részt vehet. Ezen kívül lehetőség lesz az íjászfoci és az „Íjászok csatája” nevű akciójáték kipróbálására is. Ezek csapatjátékok, a használható íjak erőssége balesetvédelmi okok miatt maximum 30#.
  • A jurtával érkezők előzőleg regisztráljanak a nyilzapor.hu oldalon, a „Regisztráció” menüpontban, az egyéb sátrakkal kempingezni kívánók úgyszintén ezt tegyék. Figyelem! A jurtásoknak a jurtáikat 08.05.-én /pénteken/ állítsák fel. A jurtával érkezők számára nincs szállás-és kempingdíj.
  • FIGYELEM! Az együtt lövés gyakorlatban résztvevők létszámát egyelőre 400 főben maximáltuk, így az első 400 regisztrációt tudjuk biztosan elfogadni. A jelentkezést e-mailben visszaigazoljuk, illetve az elfogadott regisztrációk felkerülnek a rendezvény honlapjára / nyilzapor.hu /, és a „Regisztráltak” menüpontban követhetők. Javasoljuk, hogy regisztrációjuk rögzítését itt is ellenőrizzék!

A rendezvény napján a helyszínen is lehet regisztrálni, amíg a létszám meg nem telik! A regisztrációs lapot és a felelősségvállalási nyilatkozatot a helyszínen ki kell tölteni, illetve alá kell írni.

 

Az alábbi jelentkezési lapot a [email protected] címre, minden pontot kitöltve kérjük elküldeni.

Tájékoztatást a rendezvénnyel kapcsolatban az [email protected] címen lehet kérni.

Kérjük, hogy folyamatosan kövessétek az alábbi információs felületeinket!

 

Honlap: Rendezvény: www.nyilzapor.hu
Facebook oldalunk:

FIGYELEM! A Nyílzápor gyakorlatban résztvevők létszámát egyelőre 400 főben maximáltuk, így az első 400 regisztrációt tudjuk biztosan elfogadni /szükség esetén a létszám bővülni fog/.  Az első 400 regisztráló számára a részvétel ingyenes. A jelentkezést e-mailben visszaigazoljuk, illetve az elfogadott regisztrációk felkerülnek a rendezvény honlapjára,  “Együtt Lövés/Regisztráltakmenüpontban követhetők.

A Rendezvényen az egyébként a Nyílt napokra érvényes díjszabás lesz érvényes. Látogató jegy: 2000 Ft/fő, aktív jegy /minden íjász-programon való részvételre jogosít/ 4000 Ft/fő. Parkolás: 500 Ft.

Jelentkezési határidő: meghirdetéstől a kijelölt létszám beteléséig

Jelentkezni az együtt lövésre a Regisztrációs lap és Felelősségvállalási nyilatkozat” kitöltésével, és a [email protected] címre történő visszaküldésével lehet.

 

Az együtt lövés gyakorlatban való részvétel alsó korhatára a betöltött 14. életév, amelyet a rendezők kérésére diákigazolvány felmutatásával kell tudni igazolni a helyszínen! A nagy létszámú íjász együtt lövés biztonságtechnikai sajátosságai, a résztvevők-, a környezet- és az érdeklődők testi épségének megóvása érdekében, csak megfelelően felkészült, a gyakorlatra alkalmas személyek vegyenek benne részt. Ez okból kérjük, hogy megfelelő gyakorlattal nem rendelkező személyek ne jelentkezzenek az együtt lövés gyakorlatra!

Egyéni jelentkezést csak 18. életévét betöltött személytől fogadunk el. 18 év alattiak csak tizedben jelentkezhetnek, amelyben legalább egy 18 év feletti személynek, mint felelősségvállalónak kell szerepelnie.

A Kassai-völgybe érkezve a regisztrációs ponton (szombaton reggel 8 órától 11 óráig), az előzetesen megküldött és kinyomtatott jelentkezési lapokat minden egyes íjásznak személyesen kell aláírnia. (Ez az aláírás szervezett csapatok esetében úgy történik, hogy a csoport vezetője elkéri a regisztrációs asztalnál a lapjukat, elviszi és aláíratja az íjásztársaival, majd leadja.)

Az aláírást követően minden tizedben és egyénileg jelentkező megkapja a lőállásának számát.

Azok, akik nem regisztráltak előzetesen, a megfelelő dokumentumok kitöltése és aláírása, valamint a megemlékezéshez méltó ruházat és íjászfelszerelés ellenőrzésével a helyszínen is regisztrálhatnak. Arra kérjük a gyakorlatban részt venni kívánókat, hogy lehetőleg előre regisztráljanak annak érdekében, hogy elkerüljük a felesleges sorban állást!

Íj:

 

Hagyományos keleti íj (ideális esetben X. századi magyar íj) formai (modern alapanyagú, vagy tényleges) rekonstrukciója. Un. „visszacsapó”, lehetőleg merev szarvú íj, vagy lehetőleg fa reflexíj – modern reflex- és csigás íjakkal nem lehet részt venni a gyakorlatban

Nyílvesszők:

 

 

Íjászonként 7 darab, személyre és lehetőleg csoportra utaló jelzéssel ellátott nyílvessző
3 vessző a forgásból lövéshez, 4 a nyílzáporhoz, amelyből az 1. a kezdő lövéshez – akinek van – zengő legyen.

Lehetőleg az alkalomhoz illő, hagyományos fatesttel, fa-, vagy természetes színű műanyag nyílajakkal –nock-kal- és valódi tollal.

A nyíl testén jól olvashatóan (latin betűkkel!) ráírva az íjász neve, amit a regisztrációkor ellenőrizni fogunk

 

Viselet, felszerelések, fegyverek:

 

 

 

Korhűségre törekvő, történelmi viseletrekonstrukció, amely egy X. századi magyar íjász -férfi, nő, vagy nagyobb gyermek- megjelenését méltó módon felidézni képes

Elengedhetetlen elemei: süveg vagy sisak, kaftán /korhű vért viselhető/, vászon nadrág /szára csizmába tűrve/, lábbeli, ami lehetőleg csizma, öv, vesszőtartó tegez

Minden olyan kiegészítő megengedett, ami a ruházathoz és a cselekményhez kapcsolható, és a gyakorlatot nem zavarja, mint pl: keleti jellegű pajzs, háton hordva, készenléti íjtegez, szablya vagy korabeli kard, fokos, háti bőr, stb. Amennyiben valaki kopjával vonul, azt az együtt lövés ideje alatt, azért, hogy a gyakorlatban se őt, se társait ne zavarja, a tizede mögött helyezze el, heggyel a haddal ellenkező irányba. 

–   Civil megjelenésű: tekintettel arra, hogy az együtt lövés egyben megemlékezés és tisztelgés a 907-es Pozsonyi-csata hősei előtt, a ruházat tekintetében szükségesnek tartjuk egy minimum szint megjelölését, amely alatt egy visszafogott, mégis az alkalomhoz illő „ünnepélyes” öltözetet értünk, pl.: egyszínű hosszúnadrág + egyszínű, lehetőleg fehér vagy nyers színű ing. Kérjük, hogy fogadják el, a rövid nadrág, a trikó, a strandpapucs és hasonló laza viseletek nem a megemlékező íjászhadba valók! A ruházat megfelelőségét a bevonuláskor is ellenőrizni fogjuk.

Tizedek:

 

 

 

 

Ideális esetben az egyes íjászcsoportok 10 fős (kivételes esetekben min. 7, max. 13 fős) tizedekbe rendeződnek a jelentkezésükkor és a gyakorlat során. Minden olyan csoport, amely minimum egy íjásztizeddel jelentkezik a Nyílzáporra, a saját hadijelvénye, vagy zászlaja alatt vonulhat.

 

Természetesen idén is van lehetőség az egyéni jelentkezésre. Az egyéni jelentkezőket mi rendezzük tizedekbe. Minden tizedben lesznek olyanok, akik pontosan ismerik az együtt lövés gyakorlat koreográfiáját, segítve azokat, akik még nem vettek részt ilyen eseményen. Az „Első bálozókat” kérjük, hogy támaszkodjanak tapasztaltabb társaik tudására, a „Tűzkeresztségen korábban átesetteket” pedig arra, hogy segítsék a tapasztalatlanabbakat!

 

Zászlók:

 

 

 

 

Kérjük, hogy tizedenként csak maximum 2 db. zászlót vagy hadijelvényt hozzanak. Minden csapat gondoskodjon leszúrható zászlótartóról, amibe a zászlót a gyakorlat során teszi, amit a tized mögött helyeznek el. A tizedzászló mérete: max. 300cm hosszú kopjára rögzített. Méretüket nem maximáljuk. Színükben, anyagukban és díszítettségükben illeszkedniük kell az Együtt Lövés irányultságához.

FIGYELEM! A GYAKORLAT ÉS A HELYSZÍN MEGKÍVÁNJA, HOGY   MINDENKI TÖKÉLETESEN JÓZAN ÁLLAPOTBAN, TISZTA TUDATTAL VEGYEN RÉSZT BENNE. JELZEM, HOGY AZ ÍJÁSZHAD BEVONULÁSÁT AZ ARRA KIJELÖLT BIZTONSÁGI SZEMÉLYZET ELLENŐRZI. ERRE AZÉRT VAN SZÜKSÉG, HOGY CSAK AZOK VEGYENEK RÉSZT AZ    EGYÜTTLÖVÉSBEN, AKIK ELŐZŐLEG ÍRÁSBAN REGISZTRÁLTAK, ÉS EZT A HELYSZÍNEN SZEMÉLYESEN ALÁÍRÁSUKKAL IS MEGERŐSÍTETTÉK. EMELLETT MINDEN SZEMPONTBÓL MEGFELELNEK A TÁMASZTOTT KÖVETELMÉNYEKNEK, MIND KÜLSŐ MEGJELENÉSÜK, MIND PEDIG ALKALMASSÁGUK ÉS FELKÉSZÜLTSÉGÜK TEKINTETÉBEN.

Résztvevő a Regisztrációs lap kitöltésével és leadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Szervező, vagy az általa megbízott személyek által,  a Rendezvényen róla készült képeket és videókat a Rendezvény bemutatása, illetve népszerűsítése okán használhassák, közzétehessék.

 

Résztvevők tudomásul veszik, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően, Szerevezőnek Adatkezelési nyilatkozat kitöltéséhez kell kötnie a regisztrációt. Felhívom a figyelmet, hogy ennek alapján, a regisztráció a kitöltött és aláírt adatkezelési nyilatkozattal válik érvényessé. Annak hiányában sajnos nincs módunkban a regisztrációt elfogadni.